Over het MKB Ontwikkelcentrum

Het MKB Ontwikkelcentrum (MOC) is een onderdeel van MichaelvanLeijen.NL Wij helpen MKB en familiebedrijven om gericht te werken aan een betere cultuur. Dit doen wij met trainingen, masterclasses, coachingstrajecten, teambuilding en cultuur verandertrajecten.

Wat de uitdaging ook is, wij hebben overal een passende aanpak voor. Praktisch, nuchter en concreet zodat je snel tot de kern komt en direct aan de slag gaat!

Onze missie

Wij geloven dat er méér in mensen zit dan er (soms) uitkomt. Het is onze missie om dit potentieel te benutten. 

Door actief te werken aan een werkomgeving waar presteren en plezier hand in hand gaan, halen mensen meer uit zichzelf en gaan teams beter samenwerken. Met als resultaat een organisatie waar leren, ontwikkelen, plezier en presteren elkaar versterken.

Ontwikkel jouw team of organisatie

Hoofdtrainer

Michaël van Leijen

De kwaliteit binnen het MKB Ontwikkelcentrum wordt hartstochtelijk bewaakt door Michaël van Leijen. Michaël (Spreek uit: MIE-GAA-EL) van Leijen (1974) is opgegroeid in Langedijk waar hard werken en normaal doen de norm is. Als rasechte West-Fries houdt hij van kool en kermis. Na verschillende commerciële en leidinggevende functies gehad te hebben, gooide hij in 2012 het roer om. Hij besloot zijn baan op te zeggen en alle zekerheden die daarbij hoorden om zijn grote passie te volgen: het helpen van mensen om zichzelf beter te maken.

Michaël gelooft dat iedereen zichzelf altijd kan verbeteren en ontwikkelen. Zelf begonnen op de MAVO heeft hij inmiddels twee HBO-opleidingen en een Universitaire studie afgerond. Hij studeerde af op het onderwerp (persoonlijk) leiderschap. In 2017 ontwikkelde en bedacht hij de Ambitiemeter; zijn antwoord op alle testen die mensen in hokjes en kleurtjes duwen (iets waar hij een hekel aan heeft). Over dit gedachtegoed schreef hij in 2021 Het Had-ik-dit-maar-eerder-geweten boek over ambitie

Binnen het MOC richt hij zich op het implementeren van een Performance Culture binnen teams en organisaties. Hiervoor heeft hij een nieuwe scan ontwikkeld: de Performance Culture Teamscan®. Rumour has it dat hij hier ook een boek over wil schrijven. Maar zeker weten doen we dat niet. Inmiddels is hij veelgevraagd spreker over thema’s als (persoonlijk) leiderschap, performance culture, teamverbetering en zijn boek. Hij doet dit op praktische, nuchtere en vooral humoristische wijze. Hij zorgt ervoor dat zijn publiek altijd naar huis gaat met zowel een goed gevoel en nieuwe opgedane inzichten, als met een voorgenomen actie. Want kennis is nog geen macht, maar toegepaste kennis wel!

Michaël woont in Oudkarspel en is vader van twee dochters. Hij houdt erg van voetbal en is in zijn vrije tijd scheidsrechter in de top van het jeugdvoetbal.  Daarnaast is hij standup comedian, probeert hij een beetje piano en gitaar te leren spelen en heeft hij recentelijk zijn motorrijbewijs gehaald. Ook houdt hij enorm van speciaal bier. En chocola.

"Ik wil blijven leren"

Wij geloven in een leven lang leren. Wij werken dagelijks met MKB en familiebedrijven om concrete oplossingen te bieden voor de uitdagingen. Praktisch, zodat je snel tot de kern komt en direct aan de slag kan gaan.